torstai 5. huhtikuuta 2012

Kotiinpaluu

Alkuperäinen suunnitelma Ko Taolle lähtemisestä tuntui päivä päivältä hankalammalta, kun Ko Phanganin riippumatot tuntuivat liian lokoisilta. Sukelluskeskeinen saari oli jätettävä väliin, etenkin kun budjettimme ei olisi riittänyt muuhun kuin snorklailuun.

Loppuaika Ko Phanganilla sujui edelleen samoissa merkeissä: levyttelyä, uimista, fillarointia, bilistä, ja tämän ohella tsekkasimme parit viidakkobileet: Shiva Moon Party ja Half Moon Party. Ilmeisesti maaliskuun loppupuolella pahin sesonkiaika alkaa olla ohi, kun etenkin Shiva Moonissa oli valitettavan vähän porukkaa (Half Moonissa kyllä ihan tarpeeksi). Tästä syystä melkein harmitti, että jätimme suurimmat bileet eli Full Moon Partyn väliin, vaikka vielä aikaisemmin pidimme sitä hyvänä ratkaisuna.

Half Moon Partyissä biletys venyi aamuun asti, mikä oli siltä kannalta ikävä, että edessä oli aikainen herätys ja lähtö Surat Thaniin, josta otimme yöjunan kohti Bangkokia. Juna saapui "vain" neljä tuntia myöhässä, eikä kolmosluokan ahtailla penkeillä nukkuminen ollut kovin herkkua, mutta selvisimme kuin selvisimme Bangkokiin asti.

Bangkokissa tuli yllättäen törsättyä vähemmän kuin missään koko reissulla: ruoka oli katurafloissa halpaa, Khao San Roadin dormimajoitus ei paljoa maksanut ja nähtävyyksiin ei huvittanut kuluttaa rahaa. Kaiken kruunasi viimeinen reissupäivä: teimme tuktuk-kuskin kanssa diilin, johon kuului muutaman temppelin tsekkaaminen, ja ohessa parin "jalokivi"-kaupan tutkailu. Tiesimme, että kuskit saavat palkkiota vietyään turisteja näihin kusetuskauppoihin, joten saimme härskin tinkaamisen ansiosta kuskin maksamaan MEILLE muutaman lantin (?!). Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä yhden temppelin pihassa paikalliset innostuivat tarjoamaan meille usean ruokalajin herkullisen aterian ilmaiseksi. Lisäksi jalokivikaupoissa tarjoiltiin ilmaisia juomia, joten loppupeleissä teimme enemmän voittoa tällä reissulla.

Onnistuneen päivän jälkeen oli lentokentälle lähdön aika, jossa vedimme vielä viime hetken Chang-tuopit ja palasimme kotiin. Tämä blogi alkaa siis olla tässä, mutta pistän vielä illemmalla kuvat Thaimaan osiosta. Kiitokset kaikille lukijoille mielenkiinnosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti