maanantai 23. tammikuuta 2012

Nong Khai & Vientiane

Torstaina saavuimme Nong Khaihin Thaimaan pohjoisosassa, ja paikka vaikutti niin rauhalliselta, etta paatimme yopya siella. Guesthouse (mika maksoi yolta n. 4 euroa) oli aivan taydellinen, silla se sijaitsi Mekong-joen varrella ja paikan tunnelma oli muutenkin varsin lungi. Seuraavana paivana vuokrasimme pyorat ja lahdimme kiertelemaan maaseudulle, missa ei lansimaalaisista ollut tietoakaan. Bangkokiin verrattuna merkittavana erona oli se, etta saa oli lahempana Suomen kesaa eika ilmankosteus ollut niin infernaalinen. Lisaksi Suomesta muistutti toinenkin asia: makkaran grillaus! Oli aivan pakko maistaa paikallista Kabanossia, vaikkei valitettavasti Turun sinappia saanutkaan kyytipojaksi.
Lisaksi tsekkasimme buddhalaisia patsaita taynna olevan puiston, mika oli varsin vaikuttava kokemus. Paikallisille tunnuimme puolestaan olevan patsaita suurempi nahtavyys, ja paasimmekin ainoina lankkareina poseeraamaan muutamissa kuvissa.

Laosin puolelle Vientianeen saavuimme melko myohaan illalla, mutta onneksi loytyi melko tasokas guesthouse halvalla hinnalla. Vientianessa pisti silmaan ranskalaisvaikutteet niin arkkitehtuurissa kuin ruokakulttuurissakin - onhan Laos ollut osa Ranskan siirtomaata Indokiinaa. Tasta syysta paadyimme mekin juomaan paikallisten versiota jaakahvista, mika oli taivaallisen hyvaa. Tsekkasimme myos pakolliset nahtavyydet, Pha That Luangin seka Pariisin riemukaarta muistuttavan Patuxain.

Talla hetkella kirjoittelen Luang Prabangissa, jonne saavuimme eilen. Tasta mestasta lisaa myohemmin, silla aika on jalleen kerran kortilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti