maanantai 13. helmikuuta 2012

Neljätuhatta saarta

Reilun viikon mittainen levyttelytuokio Etelä-Laosin paratiisisaarilla on vihdoinkin saapunut päätökseen, ja saimme kuin saimmekin itsemme ylös riippumatoista ja matkustettua Kambodzan puolelle Siem Reapiin.

Si Phan Don (eli "4000 Islands") on alue Laosin ja Kambodzan rajalla, jossa Mekong-joki on leveimmillään ja täynnä saaria. Näistä majoituimme melko yllätyksettömästi Don Detille, sillä löysimme aivan täydellisen bungalow-majoituksen vain kolmen euron hintaan. Turhia mukavuuksia siinä ei tietenkään ollut, mutta kun löytyy riippumatto ja rantaan on vain muutama metri, mitä muuta sitä tarvitseekaan?
Moni päivä meni samalla kaavalla, levyttelyä ja uimista vesipuhveleiden valtaamalla rannalla, sekä toisinaan saaren ympäri pyöräilyä. Kävimme myös tsekkaamassa naapurisaaren Don Khonin ja sieltä löytyvät upeat vesiputoukset, joiden lähellä uiminen oli melko virkistävää vahvoista virtauksista huolimatta.

Eräänä päivänä lähdimme koko guesthousen porukalla veneilemään pitkin Mekongia, ja päädyimme aivan autiolle pikkusaarelle, jossa guesthousen omistajapariskunta kokkaili kenties tähänastisen reissun parasta safkaa. Myös tuona päivänä ilta kului normaaliin tapaan, Lao Lao -pullon kiertäessä bungalow-naapurusten kesken. Kaiken kaikkiaan saarella tapaamamme porukka oli niin rentoa, että viikko kului ikävän nopeasti, mutta joskus matkaa on vain jatkettava eteenpäin.
Nyt on tosin taas jotain mitä odottaa, sillä seuraavaksi suuntana on Angkorin temppelit..!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa aivan liiankin ihanalta, mutta , Lauri, missä kuvat viipyvät. Yleisö odottaa!

    VastaaPoista