maanantai 6. helmikuuta 2012

Vang Vieng & kohti etelää

Viime viikon alkuun saakka tuli hengailtua tunnetussa backpacker-mestassa, Vang Viengissä. Nykyisellään paikka on täynnä turisteja, jotka viettävät illat lähinnä juhlien ja harrastaen paikallista kaljakelluntaa, tubeilua. Tubeilussa on siis kyse siitä, että asettaudutaan traktorin renkaan sisäkumiin lillumaan pitkin jokea, pysähdellen pitkin matkaa erilaisissa baareissa. Biletettyä tuli siis kerran jos toisenkin, mutta muuten Vang Viengissä kulutettu aika meni lähinnä relaksoitumiseen riippumatoissa, ja tulihan sitä muutamissa luolissakin vierailtua.
Erityistä Vang Viengissä oli myös Frendejä ja Family Guyta jatkuvasti näyttäneet ravintolat, joiden pehmeillä patjoilla ja tyynyillä oli hyvä levyttää erilaisia safkoja maistellessa.

Viisi yötä Vang Viengin landella oli kuitenkin tarpeeksi, joten lähdimme etenemään kohti etelää. Otimme ensimmäisen sattumanvaraisen bussin, joka johdatti meidät Paksan-nimiseen pikkukylään. Kaduilla emme törmänneet yhteenkään länsimaalaiseen, joten kylässä oli varsin rauhallinen tunnelma ja päädyimmekin viettämään pari yötä seudun kenties ainoassa guesthousessa. Paksanista jatkoimme lopulta Tha Kaekin rantakaupungin kautta Pakseen, josta päädyimme nykyiseen sijaintiimme, Don Detin saarelle. Ja tämä paikkahan on sitten sen luokan paratiisi, että siitä on parempi kirjoittaa oma juttunsa myöhemmin! Täällä tulee luultavasti lööbailtua ainakin viikon loppuun asti, joten seuraava blogimerkintä tulee mahdollisesti ensi viikon puolella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti