tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kampot, Kep ja Vietnam

Ensialkuun on pahoiteltava suomalaisten aakkosten puuttumista. Kirjoittelen talla hetkella Vietnamin Ha Tienissa, johon tanaan siirryimme, ja taalla asiat tuntuvat monella tavalla hankalimmilta. Facebookkin vaikuttaa olevan sensuroitu sivusto, kommunismi siis jyraa edelleen..?

Jokatapauksessa, Koh Rongin saarelta siirryimme "niin pitkalle kuin pippuri kasvaa", eli maailmankuulusta Kampot Pepperista tunnettuun Kampotin rauhalliseen joenvarsikaupunkiin. Mitaan erityista nahtavaa kaupungissa itsessaan ei ollut, mutta fiilis oli varsin lungi ja ruoka Kambodzan parhaimmistoa. Toisena paivana lahdimme tsekkaamaan kaupungin ulkopuolella sijaitsevan luolan, jossa paikalliset skidit esittelivat taas innokkaana nahtavyyksia. Luolan sisalta loytyi myos mielenkiintoinen, n. 1500 vuotta vanha (?!) tiilitemppeli. Erityisen upeaa nahtavaa oli kuitenkin maaseutu, jonka lapi ajoimme paastaksemme luolille.

Kampotin jalkeen oli aika palata merenrannalle, kaupunkiin nimelta Kep. Biitsi oli toki Sihanoukvillen valkoisten hiekkarantojen jalkeen melko mitaansanomaton, mutta kyllahan tuolla tuli uitua, ja syotya Kampot Pepperilla maustettua seafoodia. Erityisesti tuli tykastyttya myos riippumatoilla varustettuihin ravintoloihin, joissa levytteli mielellaan aaltojen kohistessa taustalla.

Nyt olisi edessa kuitenkin kaksi vaivaista viikkoa Vietnamissa, jonka aikana suunnittelimme kiertavamme lahinna Mekong Deltan aluetta ja lopuksi muutama paiva Saigonissa. Kuvia olen yrittanyt lisailla aina toisinaan, mutta hidas netti on usein rajoittanut ja niin taitaa rajoittaa nytkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti