sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Saigon... Shit, I'm still only in Saigon...

"...every time I think I'm gonna wake up back in the jungle."

Viimeinen ilta Vietnamissa sujuu vaihteeksi rauhallisissa merkeissä, kaksi aikaisempaa iltaa Saigonissa kun olivat taas jotain ihan muuta.
Eilen kävimme turistikierroksella ja tsekkasimme pakolliset nähtävyydet, Independence Palacen, jonne ensimmäiset kommunistitankit vyöryivät aikanaan sodan päätteeksi, sekä aihetta sivuavan War Remnants Museumin. Jälkimmäinen oli paikoitellen aika karua katseltavaa, esimerkiksi mitä tulee jenkkien kylvämän Agent Orange -kemikaalin jälkiseuraamuksiin, joista galleriassa oli melkoiset kokoelmat. Yllättävän paljon oli myös kuvia Suomessa järjestetyistä Vietnam-protesteista 70-luvun alusta. Mieleen jäi myös helikopterit ja tankit, joita löytyi molempien nähtävyyksien pihoilta.

Saigon oli kaoottisuudestaan huolimatta varsin mieleenpainuva kokemus, eikä vähiten monipuolisen ruokakulttuurinsa ansiosta. Tästä innostuneena aloittelimme eiliset Saint Patrick's Dayn juhlinnat kobra-aterialla, johon kuului kobran veri ja sydän shottilasista juotuna, sekä yllättävän herkullinen keitto. Loppuilta menikin irkkupubissa, joka oli melko ennalta-arvattavasti ääriään myöten täynnä. Valitettavasti ajan puutteesta johtuen tämänkertainen päivitys jää lyhyeksi, mutta huomenna on tiedossa lento Bangkokiin ja siirtyminen Ko Phanganin saarelle, jossa toivon mukaan pääsen lisäilemään kuvia Vietnamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti